top of page
Header website DKVDV  2022 (1).png
dramadriehoek DKVDV.png

Stap samen uit de dramadriehoek

Is de communicatie in jouw team toe aan een frisse wind?

In deze training nemen we je team mee langs alle hoeken van de dramadriehoek. Door kennis, herkenning en beleving krijgt het team de juiste handvatten om samen uit het drama te stappen en zich te gaan bewegen in de winnaarsdriehoek. Met de winnaarsdriehoek zet je de stap naar een positieve en effectieve communicatie.

Ken je de dramadriehoek?

Misschien niet van naam, maar in je dagelijkse werk kom je hem vaak tegen. De drama-driehoek (onderdeel van TA-transactionele analyse) beschrijft de drie ineffectieve rollen die mensen vaak onbewust gebruiken in communicatie. Door deze te leren herkennen en ombuigen leer je als team beter samen te werken en te communiceren met leerlingen én ouders.

Met de theorie als uitgangspunt zetten we het team d.m.v. ervaringsgericht leren op een speelse manier aan het werk. Dit is niet alleen heel leerzaam, de fun-factor zorgt voor veiligheid en teambuilding.

Sleutelwoorden voor deze training zijn: ik ben ok & jij bent ok, jezelf zijn, humor, out-of-comfort, zelf nadenken, intuïtie, verbinding, veiligheid en interactie.

Deze training hebben wij ontwikkeld in samenwerking met Femke Hofstede van Ont-moet. Femke komt uit het onderwijs, is internationaal NLP trainer en bekend met de ins en outs van de Transactionele Analyse en de toepassing hiervan.

femke hostede logo.png

Programma en kosten

Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal dagdelen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken, wij maken een aanbod op maat dat aansluit bij jullie situatie en wensen.

Duur training: 2 dagdelen. De exacte invulling is afhankelijk van de vraag, problematiek en wensen.

  • Dagdeel 1: Ontmoet de dramadriehoek.

  • Dagdeel 2: Stap uit het drama in de winnaarsdriehoek.

  • Voor kleine en grote groepen.

  • De training is inclusief materiaal en een nabespreking.

winnaarsdriehoekDKVDV.png

Het uitgangspunt van de winnaarsdriehoek is "Ik ben ok - Jij bent ok". De driehoeken zijn onderdeel van de TA (Transactionele Analyse). TA is ontwikkeld om mensen te laten groeien in o.a. autonomie, bewustzijn, spontaniteit en eigen verantwoordelijkheid.

 

Door de winnaarsdriehoek toe te passen kan je ongewenste reacties op triggers voorkomen en onproductieve patronen oplossen. En het mooie is, omdat dit voor alle communicatie werkt is het win-win. Of je nu thuis bent of op het werk. Het creëert open en eerlijke communicatie waarin je elkaar de ruimte geeft en waar nodig zorgzaam of juist assertief bent. Communicatie die vanuit een positieve insteek bijdraagt aan groei en ontwikkeling.

bottom of page