top of page

Het Dramadriehoek spel
Leer snel de dramadriehoek kennen

De dramadriehoek is een prachtig hulpmiddel om deelnemers mee te nemen in het verschil tussen effectieve communicatie vanuit gelijkwaardigheid en openheid én de niet werkende communicatie die de dramadriehoek beschrijft. Bewustzijn en oefening helpen het communiceren vanuit drama en gedoe te voorkomen. Maar dit is niet altijd gemakkelijk.

Dit spel helpt mensen zich bewust te worden van de dramadriehoek en hoe je de taal van de groeidriehoek kan gebruiken om effectief en constructief te communiceren.

Het uitleggen van de theorie rondom de dramadriehoek blijkt vaak niet voldoende om mensen de verschillende rollen van de dramadriehoek te laten herkennen. En het geeft vaak ook geen goede basis om de stap naar de groeidriehoek, waarin je wel effectief communiceert, te maken.

Daarom hebben we het Dramadriehoek spel gemaakt. Het spel laat je deelnemers zelf uitpuzzelen welke rollen er zijn. Door het gesprek aan te gaan over de verschillende rollen leren ze deze herkennen, ontstaat er begrip over de rollen en wordt er de basis gelegd voor het toepassen van deze kennis in de eigen situatie. Zowel die van de dramadriehoek als de groeidriehoek.

Dramadriehoek spel doosje.png

Voor wie is dit spel?

Trainers, coaches en leidinggevenden die anderen willen meenemen naar de effectieve communicatie van de groeidriehoek.

Dramadriehoek spel.png

Het spel kost € 24,95 (incl. 21% BTW en de verzendkosten zijn €5.14 (incl 21% BTW).

Ontdek samen de dramadriehoek & leer de groeidriehoek kennen.

Doel van het spel: Herkenning, bewustwording en gesprek.

Inhoud kaartenset:

Deze kaartenset is te gebruiken voor twee groepen van drie tot 6 mensen en bij coaching. Hij bevat twee sets met de drie rollen van zowel de dramadriehoek als de groeidriehoek.

Er zijn per rol 6 kaarten met een uitspraak die bij de rol past. Deze kan je als je met twee groepen werkt verdelen. Er staat een tekstwolkje op elke kaart. Zorg er bij twee groepen voor dat elke groep de kaarten heeft met het wolkje op dezelfde plek. Dan heb je per groep 3 uitspraken per rol.

Download hier de PDF van het Dramadriehoek & Groeidriehoek werkblad.

De Dramadriehoek? Vertel me meer!

De dramadriehoek is bedacht door Stephen Karpman en  beschrijft de drie ineffectieve rollen die mensen vaak onbewust gebruiken in de communicatie. Door deze te leren herkennen en ombuigen naar de groeidriehoek leer je beter samenwerken en communiceren.

 

Het uitgangspunt van de groeidriehoek is "Ik ben ok - Jij bent ok". De driehoeken zijn onderdeel van TA (Transactionele Analyse). TA is ontwikkeld om mensen te laten groeien in o.a. autonomie, bewustzijn, spontaniteit en eigen verantwoordelijkheid.

 

Dit spel helpt mensen zich bewust te worden van de dramadriehoek en hoe je de taal van de groeidriehoek kan gebruiken om effectief en constructief te communiceren.

Wil je een uitgave die op maat gemaakt is voor een

specifieke doelgroep? Neem contact op om de

mogelijkheden te bespreken.

bottom of page