top of page
Train de trainer De Kracht van de Verschillen.png

Train de trainer In de Hoofdrol!

Leer werken met deze effectieve, intuïtieve en snelle methode,
een waardevolle toevoeging aan je toolbox

De rollen-methode In de Hoofdrol! is een tool die je helpt inzicht te krijgen in jezelf en in de ander. Een methode die je kan inzetten voor persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Het startpunt voor gesprek en het leren kennen van jezelf, elkaar en de kracht van de verschillen.

In de Hoofdrol! is snel en makkelijk toe te passen in je werk als trainer, coach of als leidinggevende. Tijdens de expertdagen leer je niet alleen de methode, de werkvormen en de rollen kennen. Ook leer je hoe je ermee kan werken en op jouw eigen-wijze inzetten. Omdat "In de Hoofdrol!" een flexibele en intuïtieve methode is kan je hem aan jouw eigen stijl en werkwijze aanpassen. Zo krijg je altijd een tool die echt bij jou past!

Wat krijg je 

 • Een nieuwe methode in je toolbox.

 • 3 Dagdelen training op een unieke locatie.

 • De "In de Hoofdrol!" kaartenset.

 • Theorieboek inclusief extra werkvormen.

Wat levert het op?

 • Kennis over jezelf en je rol als trainer/coach/leidinggevende.

 • Kennis over de achtergrond en het gebruik van “In de Hoofdrol!” en het inzetten van de kracht van de verschillen.

 • Je hebt de methode “In de Hoofdrol!” leren kennen en je eigen gemaakt.

 • Een uitbreiding van je toolbox waarmee je de volgende dag al aan de slag kan.

 • Inspiratie door met mede trainers/coaches/ leidinggevenden ervaringen te delen en samen te leren.

Kosten

Data

 • Tarief voor 1,5 dag op unieke locatie: Het Zendstation te Lopikerkapel (nabij Utrecht).

 • Inclusief kaartenset

 • Inclusief lunch/koffie/thee/lekkers.

 • Totaal: € 694,- excl. BTW.  (2023)

 • Tarief voor andere opties op offerte basis.

 • Data voor 2024 volgen.

 • Bij voldoende aanmeldingen plannen we in overleg een datum.

 • Neem contact op bij interesse in het leren werken met de methode.

 • Diverse mogelijkheden zijn bespreekbaar.

1.jpg

Ruimte voor meningen en verschillen

Juist nu is het belangrijk om in teams, organisaties en bij individuele trajecten ruimte voor ieders mening te creëren. "In de Hoofdrol!" is hier de perfecte methode voor omdat het uitgangspunt de kracht van de verschillen is. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om naar elkaar te luisteren. Bewustzijn van de verschillen helpt je om dichter tot elkaar te komen en te blijven.

 

De tool laat de kwaliteiten achter de verschillen zien en geeft handvatten om deze verschillen in te zetten ter verbetering van de samenwerking en effectiviteit van teamleden.

Intuïtieve methode

In de Hoofdrol is een intuïtieve methode zonder test. Bij de meeste andere methodes wordt er gestart met een test waardoor de deelnemers direct naar het denken, het hoofd gaan. De visuele insteek van de kaarten zorgt ervoor dat de deelnemers eerst zelf woorden geven aan hun associaties en invulling.

De methode appelleert hierdoor op het gevoel en de intuïtie waardoor je direct op een diepere laag komt. Zo creëert de methode diepgang in het gesprek en zelfreflectie. Het is verrassend hoe vaak deelnemers al bij de eerste werkvorm aangeven dat ze veel meer over zichzelf hebben geleerd en gedeeld dan ze normaal in een vergelijkbare situatie doen. En dat de aanpak met de kaarten er voor heeft gezorgd dat ze dit op een veilige manier konden doen.

Context als uitgangspunt

De rollen stoppen je niet in een hokje omdat je de methode inzet in een specifieke context die je vooraf bepaalt. Denk bijvoorbeeld aan de rol in het team, op het werk of privé. Hierdoor wordt je uitgenodigd om na te denken over je eigen rollen op de verschillende plekken in je leven. Dit maakt het een methode die zowel voor persoonlijke ontwikkeling als in teams veel toegevoegde waarde heeft.

Hoe ziet het programma er uit?

31.jpg

Kennismaken met de rollen

We beginnen deze dag met het kennismaken met de methode. Je leert de achtergronden en uitgangspunten waarmee de methode werkt én je gaat zelf kijken naar jouw rol als trainer/coach/leidinggevende. Zo leer je werken met de verschillende elementen van de methode en de werkvormen.

creatieve en interactieve werkvormen. Methode in de hoofdrol.

Verdieping

Door middel van verschillende werkvormen gaan we dieper in op teamontwikkeling en de begeleiding van jouw klanten of werknemers en hoe, en in welke situatie je de rollen-methode het beste kunt inzetten. Je verdiept je in de methode en in jouw persoonlijke valkuilen, wereldbeeld en aannames als coach/trainer/leidinggevende.

15.jpg

Persoonlijke ontwikkeling en jouw eigen-wijze

De methode is flexibel en goed aan te passen aan je eigen werkwijze en modellen. Wij helpen je om de methode op je eigen-wijze werkwijze aan te passen. Zo maak je je de methode eigen en vind je je eigen stijl in het gebruik van “In de Hoofdrol!”. 

Leer de methode kennen en voeg “In de Hoofdrol!” toe aan je toolbox!

Ervaringen

Sinds eind 2019 werk ik met de methodiek ‘De Kracht van de Verschillen’, een nieuwe en - vanwege haar sterke fundament in de archetypen van Jung - tegelijkertijd beproefde methodiek.

De methodiek leent zich goed om teamleden inzicht te geven in hun eigen teamrol én in de rol van anderen in hun team.

De logische opzet en het aansprekende artwork zorgen een prettige en laagdrempelige toepasbaarheid bij teamsessies en bij individuele loopbaanontwikkeling.

Cindy van Son, Son & Klaar, Loopbaan ondernemer, career entrepeneur

De train de trainer is ook geschikt voor een eigen groep van minimaal 8 personen.
Neem contact op voor de mogelijkheden.

bottom of page