top of page

De Kracht van de Verschillen training

Groei en innovatie vragen om een sterk team

Elkaar zien, waarderen en aanvullen, dat is de kracht van de verschillen. Je creëert een sterk team door juist deze verschillen te benutten. In deze workshop ga je aan de slag met de de unieke methode ‘In de Hoofdrol!’, waarin je ontdekt welke rol(len) jullie innemen op jullie werkplek.

Wil je onderzoeken en ontdekken hoe je als team sterker wordt? Ga aan de slag met de unieke training De Kracht van de Verschillen. Werk samen aan groei, innovatie, samenwerking en communicatie.

Wanneer zet je deze training in:

Training met de In de Hoofdrol teamrollen bij jong innovatief bedrijf

Teams in groeiende organisaties

Groei binnen organisaties brengt veel verandering met zich mee voor de mensen, werkwijze en team-inrichting. Dit vraagt aandacht en werkplezier voor & van de medewerkers.

Kracht Van De Verschillen - Moise Donkers -162.jpg

Teams in transitie naar zelfsturing

Zelfsturing vraagt om persoonlijk leiderschap en een goede afstemming tussen medewerkers op alle niveaus binnen de organisatie. Inzicht en afspraken op het gebied van taken en het inzetten van talenten is key.

31.jpg

Teams in transitie naar volwassenheid

Voor enthousiaste en leergierige organisaties die de stap naar volwassenheid willen zetten. Persoonlijk leiderschap, ervaring en diversiteit als motor voor vernieuwing en innovatie.

website%20header%20_edited.jpg

Verbetering en vernieuwing

Vernieuwing vraagt om flexibiliteit, lef en uitproberen. Persoonlijk leiderschap en talentgericht werken zijn de basis voor het creëren van een next level team.

Een divers team kan het sterkste team zijn, áls je goed gebruik maakt van alle kwaliteiten. Een team dat werkt vanuit de kracht van de verschillen is een team waar ruimte is voor iedereen en waar taken, ambities en kwaliteiten goed op elkaar afgestemd zijn.

Tijdens deze workshop werken we daarom met de unieke en intuïtieve methode ‘In de Hoofdrol!’ Deze methode heeft geen test en geeft daardoor de ruimte aan de deelnemers voor eigen inbreng. Hierdoor laten mensen meer van zichzelf zien en geeft het tegelijkertijd veel zelfinzicht. Leer jezelf en elkaar beter kennen, doorbreek oude patronen en leer beter om te gaan met verandering. Dat creëert het gewenste resultaat en zorgt voor werkgeluk.

Kracht Van De Verschillen - Moise Donkers -114.jpg

Het resultaat van de training De Kracht van de Verschillen:

  • Je leert jezelf en elkaar kennen.

  • Je leert werken vanuit de kracht van de verschillen.

  • Kennis en inzicht in de teamdynamiek.

  • Effectief communiceren vanuit de verschillen.

  • Efficiënte en doelgerichte samenwerking.

  • Handvatten voor het omgaan met verandering.

  • Het belang van het vieren van successen.

Materiaal en kosten / of / Praktische informatie

Wij leveren altijd maatwerk, want geen team of organisatie is hetzelfde. Neem contact op voor meer informatie over de opzet en inhoud van de workshop.

Groepsgrootte: 6 tot 60 personen (meer is bespreekbaar)
Duur training: minimaal 2 uur tot meerdere dagdelen.
Kosten: afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de training.

Resultaat & werkgeluk

Door goed samen te werken en gebruik te maken van ieders talenten ga je efficiënter en effectiever werken. Openstaan voor de verschillende perspectieven en van daaruit kijken naar de uitdagingen zorgt voor groei en innovatie. Dat maakt werken niet alleen veel leuker, het zorgt ook nog eens voor een beter resultaat!

Elk team is uniek

Omdat elk team en organisatie uniek is werken wij samen met jullie aan de verschillende puzzelstukken die samen leiden tot resultaat en werkgeluk. Elk stuk van de puzzel is belangrijk, maar wat voor jouw team of organisatie nodig is, dat is uniek.

Werken vanuit de kracht van de verschillen.

Van training en coaching tot procesoptimalisatie en organisatieadvies. Wij zijn met onze gezamenlijke kennis en achtergrond van vele markten thuis. Daarmee hebben we de kennis en tools in huis om aan alle elementen van de Resultaat & Werkgeluk puzzel te werken. Onze werkwijze is interactief, intuïtief, inhoudelijk, verdiepend, mensgericht en leuk. Daarnaast werken wij met diverse methodes en tools. Denk bijvoorbeeld aan DISC, Drijfveren, diverse canvassen en LEAN-tools, Opstellingen en In de Hoofdrol! (een door ons ontwikkelde methode).

bottom of page