top of page
  • Foto van schrijverMarion

Covey en de kracht van de verschillen

Bijgewerkt op: 2 sep. 2020

Het is je misschien opgevallen dat wij vaak quotes van Stephen Covey gebruiken. En dat is niet toevallig want deze inmiddels overleden managementgoeroe was overtuigd van de kracht van de verschillen om vooruitgang, creativiteit en samenwerking te creëren. Zijn boek “Het derde alternatief” is hier zelfs volledig aan gewijd.


Misschien verwacht je dat we Covey hebben gelezen en toegepast op onze samenwerking. En dat dit ons zo goed beviel dat we onszelf “De Kracht van de Verschillen” zijn gaan noemen. Maar niets is minder waar. We hebben door vallen en opstaan, door te proberen en leren, uitgevonden dat het vieren van de verschillen ons krachtigste instrument is.


Mogelijk was het lezen van het boek wel sneller geweest maar ik ben blij dat we ons pas later realiseerden dat we dit deel van het gedachtegoed van Covey voor onszelf hebben heruitgevonden. Door het zelf te ontdekken en ervaren hebben we het namelijk écht geleerd en begrepen. Ervaringsleren is de beste manier om iets echt te begrijpen en te leren toepassen. En het is geen toeval dat dit ook de manier is waarop we trainen.Wil je meer weten over het gebruiken van de kracht van de verschillen in jouw team of organisatie? Neem dan nu contact op. We vertellen je graag meer.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page