top of page
  • Foto van schrijverMarion

Geen test?

We zijn nu al een aantal jaar bezig met onze teamrollen en alles wat er bij het ontwikkelen van een nieuwe methode komt kijken. Dit is de tweede blog van serie waarin we wat vertellen over onze ervaringen bij het ontwikkelen van onze teamrollen en De kracht van de verschillen.


Ik (Marion) loop nu rond met de eerste proefdruk en laat het aan iedereen zien. Omdat ik het laat zien aan mensen die onze ontwikkelingen niet hebben gevolgd krijg ik veel vragen over keuzes die we hebben gemaakt. En een van de vragen is waarom we geen test gebruiken.


Voor ons is juist het gesprek dat vanuit het beeldmateriaal en de namen van de rollen ontstaat belangrijk. Het niet hebben van een test zorgt voor een open gesprek en de mogelijkheid om flexibeler met de rollen om te gaan. Ons idee is dat alleen door te kijken mensen zich aangetrokken of juist afgestoten voelen door een rol. En dat mensen zelf eigenschappen invullen op basis van naam, kleur en uitstraling. Deze aannames en datgene wat je over jezelf verteld door deze te delen met anderen, vertellen zo veel meer dan alleen de rol die je bespreekt! Het laat zien hoe je naar de wereld kijkt. Wat voor jou belangrijk is en wat je verwacht van anderen met een andere rol.


Daarnaast houden we er zelf ook niet zo van om op basis van een paar vragen in een hokje geduwd te worden. Dus waarom zouden we dat dan wel bij anderen doen ;-).


Het beeldmateriaal is door Marloes Bouwmeester van Studio Lou op ons verzoek gemaakt. Natuurlijk met de nodige input van ons, we zijn nogal precies in dat soort dingen ;-). Wij zijn heel blij met het resultaat. Het is natuurlijk knettertje mooi geworden maar dat is aan Marloes wel toevertrouwd! Ons doel was om een methode te ontwikkelen die intuïtief werkt en mensen aanzet tot denken en praten en dat is goed gelukt.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page