top of page
  • Foto van schrijverIngrid

Gelatenheid

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2021

Je moet er het beste van maken. Ach focus nou maar op de goeie dingen. Maak je toch niet zo druk. Het komt wel weer goed. Nog even volhouden. Zet je schouders eronder....


Ja, allemaal hele valide en goed bedoelde adviezen of bemoedigende woorden.

En toch zit het me niet lekker. Want veroorzaken deze woorden niet ook een soort gelatenheid? Een gevoel dat je er toch niks aan kan doen?

En als we dat nou met z’n allen blijven doen en tegen elkaar blijven zeggen? Gaat er dan ooit iets veranderen of verbeteren?


Moet ik me niet gewoon heel druk maken? Eens goed focussen op wat er allemaal mis gaat? Me er eens heel boos over maken? Me erover opwinden?


Waar zou ik uiteindelijk het meeste van leren? En waar zit de meeste kans op groei en verbetering?


Voor mij is daar een helder antwoord op. Voor jou ook?


Niets doen is een keuze en elkaar stimuleren in het niets doen creëert groepsdruk.


In organisaties is een team dat gelaten is reden om je zorgen te maken. Want dat is een team zonder groei, niet flexibel, daar zit geen beweging in en zeker geen verbetering. Je hebt dan een passief en remmend team. De betrokkenheid is weg en er ontstaan dan geïsoleerde eilandjes, het wordt ieder voor zich. De kracht van het samenwerken verdwijnt en weerstand en geroddel komen dan snel om de hoek kijken.


Als je openheid weet te creëren, de teamleden weer betrokken krijgt. Als met zich durft uit te spreken en weet om te gaan met de verschillen. Dan kan je deze verschillen juist omzetten in kracht. Want diversiteit is een groot goed in elk team.Meer weten over het in beweging brengen van je team? Het aanwakkeren van passie? Neem contact op, wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page